Канадска туристка върна откраднати реликви от Помпей, били прокълнати

Кражбата тя мотивира с желанието да има "парче история, което никой друг не притежава"

12.10.2020 | 22:53 Редактор: Георги Камарашев
Канадска туристка върна откраднати реликви от Помпей, били прокълнати

"Моля ви, вземете си ги обратно, те носят лош късмет." С това послание канадска туристка върнала обратно в Италия артефактите, които откраднала от Помпей преди 15 години.

Жената, която според британските медии носи името Никол, изпратила пакет, който съдържал две плочки от мозайка, парче от амфора и парче керамика до офиса на туристически агент в Помпей. Към реликвите тя добавила и бележка с признание.

Кражбата тя мотивира с желанието да има "парче история, което никой друг не притежава". Според Никол предметите "имали толкова много негативна енергия", тъй като били свързани със земя, изпълнена с разрушение. Канадката силно вярва, че артефактите са "прокълнати" и са довели до поредица от злощастия в живота ѝ, включително до финансови затруднения и рак на гърдата, който се появява два пъти.

През 79 г. сл. Хр. Помпей е погребан под вулканична пепел след като вулканът Везувий изригва с невиждана мощ. Открит е отново през 16 век, а телата на жертвите и до ден днешен са останали застинали така, както през онзи катастрофален ден, когато от небето се сипе огън. Древният обект е една от най-посещаваните атракции в Италия и от години се налага да се справя с туристите, които крадат артефакти от него.

В своето писмо Никол пише, че е научила урока си и иска "прошка от Бог", информира Dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК