Еколог на 94 г. счупи рекорд за най-бързо набиране на последователи в Instagram

Видеообръщението на Сър Дейвид Атънбъро е гледано вече над 16 милиона пъти

28.09.2020 | 17:58 Редактор: Ивет Арабова

Известният британски еколог - Сър Дейвид Атънбъро счупи рекорда на актрисата Дженифър Анистън за най-бързо набиране на последователи в Instagram. През последните 60 години Сър Дейвид Атънбъро изследва природата и разкрива нейните тайни от малкия екран чрез научнопопулярните си филми. По време на професионалния си опит се сблъсква с чудесата на Земята, но и с тежките последствия от човешката дейност.Това се превръща в стимул да си направи профил в Instagram на 94 години. 

"За първи път съм в Instagram. Правя го за да науча повече за този нов вид комуникация, защото както знаем светът е в беда", каза Атънбъро.

Само 4 часа след публикуването на посланието, профилът му събира повече от 1 милион последователи. Видеообръщението на Сър Дейвид Атънбъро, наричан още адвоката на животните, е гледано вече над 16 милиона пъти. 

"Континентите горят. Ледниците се топят. Кораловите рифове умират, рибите изчезват от океаните – списъкът е дълъг. Но ние знаем какво да направим и заради това аз използвам тази платформа", обърна се той към последователите си.

Сър Дейвид Атънбъро обеща, че през следващите седмици ще публикува още видеа, в които ще обяснява проблемите, пред които се изправя човечеството и природата.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК