Отнеха два луксозни апартамента от Джеки Чан заради спор за собственост

Синът и дъщерята на филмовата звезда живеят в имотите от 2017 г.

01.09.2020 | 23:58 Редактор: Ивет Арабова
Отнеха два луксозни апартамента от Джеки Чан заради спор за собственост

Два луксозни апартамента в Пекин, иззети от филмовата звезда и спец по бойни изкуства Джеки Чан, ще отидат на търг за около 10 милиона долара поради спор за собственост, според съдебни документи.

Чан и съпругата му Джоан Лин и синът Джейси Чан живеят в луксозните имоти от 2007 г. Но правният спор между две фирми за недвижими имоти доведе до това имотите да бъдат пуснати за продажба въпреки жалбите на звездата. Чан подписа споразумение с Yujia Real Estate през 2006 г. за закупуване на двете жилища, които са с площ над 1200 квадратни метра.

Актьорът платил 13 милиона юана (1,9 милиона щатски долара) – с 20,6 милиона юана отстъпка спрямо първоначалната покупна цена. Но съдебните документи очертават проблеми, включително промяна в името на компанията Yujia, както и просрочени данъци, които забавят прехвърлянето на правата на собственост на Чан.

Другият предприемач, Tenhong Real Estate, по-късно подаде молба за арбитраж с Yujia за уреждане на дългове и двата имота бяха сред иззетите през 2017 г.
Според онлайн списък цената на двата апартамента в китайската столица сега ще започне от 71,9 милиона юана (10,5 милиона долара), като наддаването ще започне по-късно този месец, информира БГНЕС

Виртуална обиколка на имотите показа пространство, подобно на лабиринт, с билярдна маса, най-малко два гардеробни, хладилник за вино и снимка на Чан от срещата с бившия президент на САЩ Барак Обама. Имотът беше и сцена на скандал с наркотици през 2014 г., включващ сина на Чан Джейси, който излежа шест месеца в китайски затвор, след като беше установено, че осигурява място за други да употребяват наркотици и притежание на 100 грама (3,5 унции) марихуана. Сега имотите се оценяват на повече от 100 милиона юана.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК