125 г. от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх

Всеки желаещ може да си вземе подарък книга

29.08.2020 | 11:25 Редактор: Юлия Христова
125 г. от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх

За пета поредна година Столична библиотека, съвместно с Дирекция ПП "Витоша" и Български туристически съюз, участва в традиционните чествания по повод организираното от Алеко  Константинов масово изкачване на Черни връх и създаване на организирано туристическо движение в България.

За юбилейното издание на инициативата "Библиотека в планината” Столична библиотека кани всички желаещи на 30 август (неделя) от 11:00 ч. на поляната пред хижа "Алеко”, където ще бъде подредена изложбата "Съзерцанието на щастливеца”. Изложбата е посветена на 125-та годишнина от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и е част от поредицата планински изложби на Столична библиотека.

Цитати от Алековите творби и любопитни стари фотоси на Витоша от началото на XX век представят красотата на родната ни природа такава, каквато Щастливеца я видя и описа в творбите си. Планинската ни къщичка за книги пред хижа "Алеко" ще бъде заредена с нови издания на класици и съвременни автори - Джек Лондон , Ран Босилек, Селинджър  и др. 

Всеки желаещ може да си вземе подарък книга и безплатна едногодишна читателска карта на Библиотеката на София.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК