Експерт със съвети как да изберем най-подходящия парфюм

Един от митовете е, че високата цена е гаранция за качеството

23.08.2020 | 17:38 Редактор: Ивет Арабова
Експерт със съвети как да изберем най-подходящия парфюм

Светът на парфюмите и ароматите е заобиколен от много митове. Как да не попаднете в уловката на маркетинговите трикове и да намерите аромата, който най-много ви подхожда – ето няколко съвета от Вероника Бруховецкая, парфюмерист и собственик на парфюмерийно студио в Москва.

Основният фактор при избора на аромат не е, че той е модерен или това, че някой от обкръжението ви го харесва, а че именно вие го харесвате. Друг мит е, че цената на парфюма е гаранция за качеството му.

"Нищо не зависи от цената, защото на конвенционалния масов пазар има аромати, които са направени с висококачествени съставки. Разбира се, това не прави аромата на модната нова марка по-лош от аромата на вече утвърдена марка. Трябва да се съсредоточите само върху носа си, върху възприемането на аромата – независимо дали ви харесва или не “, каза парфюмеристът пред радио "Спутник”.

Друг маркетингов трик е разделението на мъжки и дамски аромати, предава БГНЕС.

“Няма разделение по пол при ароматите. Ние използваме едни и същи съставки, когато създаваме условно казано "мъжки” и "дамски” парфюми. Няма такова деление и разбиране в професионалните среди. Например жените могат спокойно да купуват мъжки парфюми, ако ароматът им харесва и смятат, че им подхожда”, съветва парфюмеристът.

Вероника Бруховецкая развенча популярния мит, че кафето може да помогне при избора на аромат. “Кафето не освежава рецепторите, освен това то е много силен дразнител за мозъка. Ако подушите дузина аромати и след това изпиете чаша силно кафе, след това изобщо няма да се ориентирате сред парфюмите. Можете да освежите рецепторите си само с вода и чист въздух. Други фактори няма“, заяви тя.

Снимка: Pixabay 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК