Работният ден през пандемията се е увеличил с 48 минути

Служителите провеждат по-голям брой срещи и пишат повече мейли

04.08.2020 | 22:54 Редактор: Виктория Гетова
Работният ден през пандемията се е увеличил с 48 минути

Регистрираме по-дълги работни часове. Включваме се в повече срещи с повече хора. И изпращаме повече имейл съобщения. От Ню Йорк до Тел Авив телекомуникационната революция е равнозначна на много повече работа, сочи проучване сред 3,1 милиона души в повече от 21 хил. компании в 16 града в Северна Америка, Европа и Близкия изток, пише Bloomberg.

Изследователите сравниха поведението на служителите през два 8-седмични периода преди и след извънредното положение около Covid-19. Преглеждайки имейлите и метаданните за срещи, групата изчисли, че работният ден продължава 48,5 минути повече, броят на срещите се увеличава с около 13% и хората изпращат средно по 1,4 повече имейла на ден на своите колеги.

В няколко града, като Лос Анджелис и Чикаго, средната продължителност на работния ден се е върнала към нивата си преди пандемията. По-дълги работни дни регистрират в Ню Йорк, Сан Хосе и по-голямата част от Европа и през май.

"Хората са коригирали моделите си на работа", казва Джеф Полцер, професор в отдела за организационно поведение в Harvard Business School, един от петимата съавтори на проучването.

По време на двумесечния период една част от работата се подобри – допълнителните срещи бяха по-кратки, сочи анализът на изследователите от Harvard Business School и New York University. Проучването е публикувано от Националното бюро за икономически отношения през юли, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Компаниите изучават въздействието на задължителния експеримент за работа от вкъщи върху производителността, морала, културата, разходите и други фактори, за да определят как могат да променят своите практики занапред. Други анализи, преглеждащи VPN данни, откриха, че хората в САЩ работят поне по три часа допълнително след работния ден. Част от хората отдават натоварените си графици на грижи за децата си, размиването на границите между работа и дом и стреса от икономическа рецесия.

Още по темата четете на Bloomberg TV Bulgaria.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК