Какво стои зад кампанията #ОсвободетеБритни?

Затворник в собствения си дом ли е Бритни Спиърс или това са спекулации на феновете ѝ?

26.07.2020 | 08:50 Редактор: Наталия Тотева
Какво стои зад кампанията #ОсвободетеБритни?

Фенове на попзвездата Бритни Спиърс настояват да ѝ бъде върнат контрола върху живота ѝ - лични дела и бизнес - на изслушване в съда. Нейната кариера в ръцете на законните ѝ настойници, след като преживява криза през 2008 г., поради която се счита за психически нестабилна.

Какво е легално настойничество?

Настойничеството се решава в съда за лица, които не могат да взимат самостоятелни решения - като такива с деменция или тежки психически заболявания. Според информацията, адвокатът на Бритни Спиърс и нейният баща управляват активите ѝ, както личния и ѝ живот през последните 12 години. Те могат да ограничат нейните посетители, с кого общува, с колко пари разполага, публичните ѝ изяви.

Финансите ѝ трябва да се документират в съда. Според Business Insider принцесата на попа е разполагала с 59 млн. долара нето през 2018 г.

През март 2019 г. адвокатът ѝ Дндрю Уолът се оттегля като неин съ-настойник. Джуди Монтгомъри е назначена за нейн временен настойник по молба на баща ѝ през септември същата година, пише Би Би Си.

За какво се бори движението #ОсвободетеБритни?

Движението #ОсвободетеБритни датира от далечната 2009 г. според New York Times. В последните седмици обаче активността му е подновена.

Част от феновете на певицата смятат, че тя е държана против волята си и моли за помощ в социалните мрежи чрез определени "знаци" на снимките и клиповете си. Някои от предположенията граничат с конспиративни теории, като например, че това не е истинската Бритни, а нейн клонинг.

Причината за подобни теории е странното ѝ, според феновете, поведение. На някои от видеата, които публикува, певицата изглежда в нетрезво състояние. Преди седмици под нейно видео фен пише: "Носи жълто в следващото си видео, ако си в опасност". Коментарът получава хиляди харесвания, а на следващата си публикация Бритни действително е облечена в жълто.

Разбира се, съвсем реалистично е тя да не чете коментарите под постовете си, а за това да отговаря PR или дори настойник. Според феновете баща ѝ е този, който публикува снимките и видеата и я държи като затворник.

Според адвоката на Спиърс обаче, тя участва в процеса на взимане на решения относно кариерата си. През 2019 г., след предстои в заведение за психично здраве, Бритни призвова феновете си да не вярват на всичко, което "чуват и четат".

Миналият май във видео в Instagram тя казва, че "Тези, които не смятат, че публикувам собствените си видеа - грешите".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Брей какви проблеми си мат хората! Сигнализирай за неуместен коментар