Виртуална смяна на пола - как щяха да изглеждат родните политици, ако бяха жени? 

Новото приложение подпали социалните мрежи

29.06.2020 | 20:20 Редактор: Искра Ангелова

Ново приложение за виртуална смяна на пола подпали социалните мрежи. Как ще изглеждат Бойко Борисов и Слави Трифонов, ако са жени? 

Доналд Тръмп като жена, Кейт Мидълтън като мъж - най-известните мъже и жени са преобразени с помощта на приложение, което набира огромна популярност в цял свят. Не подмина и България. 

"Приложението е готино и е много забавно. Стана интересно и известно в цял свят. Но според мен това са временни неща. Най-важното е човек да има чувство на самоирония и сарказъм. Когато имаш такова - няма никакви проблеми", сподели Джулиана Гани.

Хиляди споделяния и харесвания събират женските версии на премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, шоумена Слави Трифонов. А моделът Джулиана Гани не би искала да е мъж, дори само за снимка.

"Харесвам женската си визия в пъти повече. Тъй като с мъжката не мисля, че е сполучливо", добави тя.

Подобен тип приложения обаче крият теми за размисъл, отвъд забавната страна на нещата.

Според психолога Маргарита Бакрачева става въпрос за относително полярните групи, които дискутират тенденции, които попадат в двата края на една крива. 

"Става дума за традиционните нагласи и традиционните ролеви модели и другата група за възпитаване по отношение на толерантност и приемане", каза Бакрачева.

Все пак психологът е на мнение, че тези приложения внасят усмивка в деня.

"Ежедневно има редица предизвикателства, тяхната цел е да ни накарат да се усмихнем и да вкарат по-любопитна нотка. Как бихме изглеждали, какви сме били", допълни тя.

Експериментът не подмина и екипа на Новините ON AIR. Операторът Нешо Миладинов преобрази лицата на телевизията. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК