fallback

Кога и защо Мелания Тръмп подновява брачния си договор?

Първата дама не е бързала да се настани в Белия дом, твърди кореспондентът Мери Джордан

12.06.2020 | 23:50 Автор: Наталия Тотева

След победата на Доналд Тръмп на изборите за президент на САЩ през 2016 г., Мелания Тръмп настояла за изготвянето на нов брачен договор, твърди Мери Джордан.

Джордан - кореспондент на "The Washington Post", пише книга за живота на първата дама на Америка, която излиза на пазара на 16 юни. Част от съдържанието ѝ бе публикувана в днешния брой на вестника.

Според информацията, с която разполага Джордан, Мелания не е бързала да се настани в Белия дом след инаугурацията на съпруга си през януари 2017 г.

Причината не е била единствено, за да даде възможност на сина си Барън да завърши училище в Ню Йорк, където живееше семейството. Тя се възползвала от ситуацията, за да получи по-изгодни условия в брачния си договор с Доналд Тръмп.

Двойката сключва брак през януари 2005 г., а, както твърди Джордан, "първоначалният брачен договор не е бил много щедър" спрямо съпругата.

Според публикацията, първата дама на САЩ настоявала в подновения брачен договор да се увеличат задълженията на съпруга ѝ по отношение издръжката на Барън.

"Тя вече се е погрижила за бъдещето на Барън, гарантирайки му получаването на второ гражданство – словенско, което ще му позволи след навършването на пълнолетие да работи в Европа в "Trump Organization", се казва в публикацията.

Според Джордан, Мелания Тръмп е искала "писмени доказателства, че към Барън ще се отнасят както към трите по-големи деца на Тръмп, когато става въпрос за финанси и наследство".

"Trump Organization" е компания, създадена от бабата и бащата на настоящия американски държавен глава, пише БНР. Доналд Тръмп я оглавява през 1971 г., а след избора му за президент на САЩ, той предава ръководството в ръцете на големите си синове.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback