Пандемията прати щастливи младоженци на Малдивите за 2 месеца

Двойката не успява да се прибере в Дубай, нито в родината си Египет

27.12.2020 | 20:00 Редактор: Наталия Тотева

Разказваме ви една уникална история за това как пандемията от Ковид-19 превърна двуседмичен меден месец в Канкун в почивка без край за вече 2 месеца – при това на Малдивите.

Меденият месец е преживяване, което всички младоженци очакват с нетърпение. За Пери и Халед от Египет, говорили единствено за Bulgaria ON AIR и "Би Би Си", истинското приключение започва след почивката. След две седмици в Канкун, Мексико, на 19 март двамата отпътуват през Истанбул за Дубай, където живеят и работят. 

"От Истанбул трябваше да стигнем до Бахрейн и след това да летим за Дубай. Докато бяхме на полета за Истанбул приятели ни писаха, че Арабските емирства затварят границите си", разказва Халед.

Тъй като вече са в самолета и пътуват, Пери и Халед са убедени, че ще успеят да се приберат. В Истанбул обаче получават шокиращи новини: не могат да се приберат нито в Дубай, нито в родината си Египет. От Турция няма полети за Египет, а Обединените арабски емирства допускат само граждани на страната. 

"Търсихме в Google държави, които допускат на териториите си египтяни без виза. Видяхме за кои все още се предлагат полети и Малдивите бяха единият вариант. Имаше полет след 2 дни", споделя Пери специално за нашата медия.

Ограниченията в Турция не им позволяват да влязат в Истанбул. Така след 2 дни, прекарани в самото летище, те най-накрая отпътуват за Малдивите. Но предизвикателствата продължават, тъй като хотелите постепенно спират работа. Последния месец те прекарват в сграда, предназначена за блокирани гости от правителството на Малдивите в курорт на остров Олхувели. 

"Плащаме по по-малко от половината в сравнение с това, което плащахме за предходните курорти. Тук правят всичко по силите си. Организират полети. Броят на хората тук намалява, вече сме останали общо 50-60 души от целия свят", добавя Пери.

И въпреки че финансово вече се справят трудно и нямат търпение да се приберат вкъщи, Пери и Халед са благодарни за незабравимото приключение. Подали са формуляр за одобрение за пътуване на официалния онлайн портал на правителството в Дубай, но все още изчакват разрешение, а и организиране на транспорт.

Вижте повече в ексклузивния репортаж на Виолета Манчева! 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Дано това да е добро стечение на обстоятелствата...те са от Египет ше успеят да се справят... Сигнализирай за неуместен коментар