4-метрова фигура на ген. Мутафчийски ще води шествие в Габрово

За първи път събитието ще се проведе без публика

11.05.2020 | 20:20 Редактор: Юлия Христова

4–метрова фигура на председателя на Националния оперативен щаб Генерал Мутафчийски ще води тазгодишното карнавално шествие в Габрово. За първи път събитието ще се проведе без публика, а организаторите призовават жителите на града да наблюдават карнавала от терасите си. 

Драгомир Цанев вече 20 години  ръководител на карнавалната работилница в Габрово.  Изработил е десетки фигури на политици, световни лидери и известни личности от метал и стиропор.

Така без съмнение тази година карнавалното шествие ще води председателя на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски.  

По време на шествито ген. Мутафчийски ще бъде като на брифинг - в компанията на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев, които не за първи път са герои на габровския карнавал.

В събота шествието ще се движи в три лъча и ще се излъчва на живо в социалните мрежи, а организаторите призовават: "Не ни идвайте на гости, по изключение не приемаме гости, ние си оставаме на терасите. Ще бъдем със семействата си, на гости няма да ходим, но и не каним, това по изключение за тази година“.

Мерките за сигурност също ще бъдат строги, като ще се следи да не се струпват много хора на едно място. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Е как не...да не забравят да му сложат маска. А бойковата маска само на устата като оригинала. Сигнализирай за неуместен коментар