Путин в жълт защитен костюм, сравняват го с анимационен герой (+ВИДЕО)

Руският президент е посетил инфекциозно отделение на болница в Москва

25.03.2020 | 12:10 Редактор: Наталия Тотева

Президентът на Русия Владимир Путин посети болницата в московския квартал "Комунарка", където е карантинният център на коронавирус пандемията. 

Кадрите с Путин в инфекциозното отделение на болницата, на които се вижда как той поставя респиратор на главата си, бяха излъчвани по телевизия "Россия 24".

Те доведоха до редица шеги в социалните мрежи. Започнаха да сравняват Путин с анимационни и телевизионни герои - например с типаж от детския филм "Миньоните". 

Привърженици на Алексей Навални сравниха цвета на защитния костюм с патето, което беше станало символ на протеста в руските градове, посочиха от "Би Би Си", цитирани от Dnes.bg

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, запитан от журналисти защо президентът е бил с жълт защитен костюм, отговори: "Такъв са му дали. Това нищо не означава".

Костюмът е модел "TyChem 2000C" на американската компания DuPont. Такъв може да се закупи за 1800 рубли, съобщи изданието "Открытые медиа". В описанието му се казва, че се използва "при работа с водни разтвори на химикали, за подготовка и смесване на бои, работа с нефтохимически продукти".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК