Четири храни, които да консумираме след тежка тренировка

Те помагат за възстановяване на мускулите

21.02.2020 | 20:49 Редактор: Ралица Братанова
Четири храни, които да консумираме след тежка тренировка

Тренировките са много полезни за вас, правят ви по-издръжливи и енергични. Но веднага след тежка и здрава тренировка, вие сте изморени и изцедени. Заложете на храни, които се грижат за здравето ви и възстановяват мускулите ви, за да имате повече сила. Ето и кои са те:

Спанак

Спанакът, както и другите кръстоцветни зеленчуци, е пълен с много полезни хранителни съставки. Той съдържа витамините Е, С и А, които борят възпаленията. Богат е и на протеини - засища ви и ви дава сили след тренировка.

Боровинки и малини

Горските плодове също са ваш съюзник след спортуване. Всички плодове съдържат антиоксиданти, но боровинките са с най-високо съдържание, затова с тях бързо се възстановявате след тежките тренировки.

Банани

Може да си вземете банани в залата или когато спортувате навън и веднага да хапнете един от тях след тренировка. Те са богати на въглехидрати и калий - тези вещества подпомагат възстановяването на мускулите след спорт. 

Овесена каша

Чудите се какво да си сготвите вкъщи, когато сте изморени след спорта? Овесената каша се прави лесно и ще ви помогне да се почувствате по-бодри. Проучвания дори доказват, че ако редовно хапвате овесена каша, вие ще се радвате на по-дълъг живот.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК