Любопитни факти за номинираните за "Оскар"

Скарлет Йохансон с голямо признание

06.02.2020 | 17:50 Редактор: Искра Ангелова

Броени дни до бляскавата церемония по раздаването на престижните кино награди "Оскар". Но с какво ще е по-различно събитието тази година и какво не знаем за номинираните?

Актрисата Скарлет Йохансон става едва 12-ят човек в историята, който получава две актьорски номинации едновременно. Тя участва в категориите за най-добра актриса и в главна и в поддържаща роля, за изпълненията си в "Брачна история" и "Джоджо Заека". 

Звездата Синтия Ериво ще има възможност да стане най-младият артист, получил 4-те най-престижни награди в индустрията. Тя вече е печелила призове "Тони", "Грами" и "Еми". А за "Оскар" е номинирана за изпълнението си с оригиналната песен във филма "Хариет". 

А ако Сам Мендес спечели статуетката за най-добър режисьор за военната драма "1917", той ще постави рекорд за най-дълъг период между две отличия. Той печели "Оскар" за филма "Американски прелести" през 1999 г. - преди цели 21 години. 

За първи път в историята на "Оскарите" двама режисьори, които са двойка в реалния живот, се изправят един срещу друг за престижната статуетка за най-добър филм. Това са Ноа Баумбах с "Брачна история" и Грета Гъруиг за адаптацията на романа "Малки жени".

Средната възраст на актьорите, номинирани за най-добра поддържаща роля, е 71 години. Най-младият от тях е Брад Пит - на 56, следван от Том Ханкс на 63, Джо Пеши на 76, Ал Пачино на 79 и Сър Антъни Хопкинс на 82 години. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК