Неограничен платен отпуск? Възможно е!

Белгийска компания ще даде тази възможност на служителите си, за да привлече висококвалифицирани кадри

28.01.2020 | 18:05 Редактор: Кристина Крумова
Неограничен платен отпуск? Възможно е!

Специализирана в преводи белгийска компания от март тази година ще даде възможност на служителите си да ползват неограничен платен отпуск, за да привлече висококвалифицирани работници.

В момента фирмата има 172 служители, всеки от които ще трябва да взема редовните 20 неработни дни в годината, след което ще има право на толкова платен отпуск, колкото пожелае. Системата вече е въведена в чешкия клон на компанията от януари и до юни тази година ще започне да се прилага във всички десет страни, където фирмата присъства.

Гео Янсенс, изпълнителният директор на компанията, смята, че това е най-добрият начин не само за подобряване на благосъстоянието на служителите, но и за привличане на редки и висококвалифицирани професионалисти, особено в областта на разработването на нов софтуер, базиран на изкуствен интелект. Хората, специализирани в тази работа, изискват да получават до 400 000 евро годишно, казва директорът.

"Не можем да бъдем в крак с темповете на заплатите, но можем да привлечем търсените професионалисти като им предложим човешки условия на работа", каза ръководителят на компанията. Компанията търси преводачи за почти всички основни езици в света, корейски, японски, руски, немски, френски, турски, иврит, полски и много други, пише "Монитор".

Компанията има клонове в Чехия, Италия, САЩ, Великобритания, Виетнам, Япония, Словакия и Китай.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК