Меган се завръща в Канада след отказа от кралските задължения

Преместиха восъчните статуи на нея и Хари от Музея на Мадам Тюсо

10.01.2020 | 18:34 Редактор: Ивет Арабова

Спекулациите за бъдещата роля на херцозите на Съсекс Меган и Хари се задълбочава. Два дни след като двамата обявиха, че се отказват от кралските си задължения и ще живеят като независимо семейство, Меган Маркъл се върна в Канада. А кралица Елизабет II търси решение на ситуацията. 

"Това е безпрецедентна ситуация. Членове на кралското семейство ще изпълняват служебни задължения и ще работят самостоятелно. Няма съмнение, че всякакви разриви или вражди между членовете на кралското семейство имат огромно влияние върху начина, по който те се възприемат публично", oбясни кралският експерт Виктория Мърфи.

Хари и Меган ще делят времето си между Северна Америка и Великобритания. Хари си остава шести наследник на трона. Със съпругата си възнамеряват да работят. Според непотвърдена информация те ще се занимават с благотворителност. Въпреки решението им, което хвърли бомба в кралския двор, все повече се заговори от какви привилегии ще се откажат и кои ще запазят. 

Според ескперти те ще се откажат от дяла си от кралската субсидия, плащана на кралицата за представителните ѝ функции, както и на тези на членове на семейството ѝ, за служителите ѝ и поддръжката на Бъкингамския дворец. Ще им се плащат обаче задграничните пътувания и въоръжената охрана. Ще запазят и имението си Фрогмор Хаус. 

Промяната в кралското семейство се отрази и в музея на Мадам Тюсо. Там восъчните фигури на Хари и Меган бяха преместени встрани от останалите членове на кралската фамилия.

Снимка: БГНЕС 

 Харесайте страницата ни във Facebook ТУК