Честита 2020 година! Да бъде здрава, мирна и успешна!

Прогнозите са тя да е щастлива за почти всички китайски зодиакални знаци

01.01.2020 | 00:01 Редактор: Василена Василева
Честита 2020 година! Да бъде здрава, мирна и успешна!

Светът посрещна новата 2020 г. с пищни фойерверки и празненства! 

Плъхът е първата от 12-те зодии от китайския календар. Именно затова тази година е обявена като годината на новото начало, според китайския хороскоп. Тя ще предостави нови възможности за намиране на истинска любов и ще донесе повече пари. 2020 г. ще бъде успешна!

Китайската Нова година през 2020 г. започва в събота, 25 януари и завършва на 11 февруари 2021 г. 

Годината на Металния плъх ще бъде силна, просперираща и щастлива за почти всички китайски зодиакални знаци.

Всеки ще покаже решителност по отношение на своите цели, стремежи и хобита. Това е страхотна година за основаване на личен бизнес и за развитие.

Тези, които планират да купят недвижими имоти, да започнат бизнес или да инвестират пари в дългосрочен проект, имат големи шансове да бъдат удовлетворени в бъдеще. Но внимавайте! Този тип инициативи ще бъдат успешни, само ако бъдат внимателно планирани.

Началото на годината и първите дни на февруари ще са изключително ярки и изпълнени с мотивация. Получаваме като подарък нова, чиста, свежа година, която започва без грешки и без съжаления.

Годината на плъха ще ни донесе творческа енергия. Ще имате сигурността, че всичко е възможно, че сте създателят на собствения си живот и че имате силата да бъдете този, който искате да бъдете.

Суеверните хора вярват, че през високосна година не бива да се правят редица неща, като например да сключват брак. Смята се, че сключените през високосна година бракове не могат да бъдат щастливи. Разводът в такива години също не е препоръчителен, защото хората, които се развеждат във високосни години, трудно се задомяват повторно. 

Други пък вярват, че високосната година покосява хората и в такива години броят на смъртите се повишава. Има вярване, че природата се бунтува през високосни години. Суеверията гласят, че се случват повече природни бедствия. Има дори суеверие, че краят на календара на маите се пада във високосна година, пише dariknews.bg.

Също така не бива да споделяме плановете си за бъдещето, тъй като няма да имаме късмет.

В миналото се е вярвало, че високосната година носи лош късмет и че начинът да се предпазим от него, е да носим сребро. Поверието за среброто е старо. Още в Древен Китай смятат, че благородният метал пази от лош късмет. У нас традицията гласи да се зашива сребърна паричка на дрехите на новородено, а зрелите хора да носят сребърен накит за късмет.

Според някои вярвания трите години, които предхождат високосната са подвластни на Слънцето и през тях се носи злато. Високосната година е под влиянието на Луната. Старият алхимичен символ за сребро е непълна луна, и заради това през високосните години трябва да носим сребърни накити.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК