На Коледа: Редица благотворителни кампании донесоха празничен дух по света

Празникът ни вдъхновява да бъдем по-добри и по-сплотени

25.12.2019 | 07:30 Редактор: Василена Василева

На Коледа стават чудеса. Това е празникът, който ни вдъхновява да бъдем по-добри и по-сплотени. Редица благотворителните кампании донесоха празнично настроение в различните кътчета от света.

Наводненията във Венеция не можаха да попречат на коледния дух. Въпреки водата, местни и туристи се отдадоха на слънчеви разходки, а към тях се присъедини и Дядо Коледа, който замени черните зимни ботуши със специални водоустойчиви. 

Пожарникари в Австралия, които в продължение на седмици се борят с опустошителните пожари в страната също получиха коледна изненада - подаръци за тях и семействата им.

А няколко дни преди празника по-малките фенове на френския футболен шампион "Пари Сен Жермен" получиха специална изненада от голмайстора на тима Килиан Мбапе. 21-годишният нападател се сдоби с дълга бяла брада и червен костюм на Дядо Коледа и раздаде подаръци на най-малките.

Деца в Испания пък се запознаха с летящ елф. Един от помощниците на Дядо Коледа проведе празнична томбола и раздаде десетки подаръци от въздуха. 

В Тайланд също посрещнаха Дядо Коледа и неговите помощници по-рано, но там той пристигна не с шейна и елени, а яздейки слон. Събитието се провежда традиционно вече 15 години. Децата получиха своите подаръци от слоновете, а накрая всички заедно направиха с телата си коледна елха. 

Освен добрите деца по света, тази година подаръци получиха и животните от зоопарка в американския град Синсинати. Те получиха храна, играчки, панделки и най-успешният от всички подаръци - празни, картонени кутии.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК