Сатирата с постановка по кинохита "Телевизионна мрежа"

Кинохитът се е превърнал в документална реалност

19.12.2019 | 10:15 Редактор: Тодор Петров

Кой печели от обществения гняв и водят ли технологиите до равнодушие? Отговори на тези въпроси търси новата постановка на Сатиричния театър – "Телевизионна мрежа", адаптация по едноименния филм, носител на 4 "Оскара" и отдавна превърнал се в класика.

Годината е 1976. На големия екран се появява ''Телевизионна мрежа'' - историята на водещ, признал в ефир, че всички новини се правят с цел висок рейтинг и печалба. 

Годината е 2019. Сюжетът - все така актуален. Мястото на срещата между кино и сцена - Сатиричният театър.

"Обсебването от технологиите, това е манипулацията на зрителите, това е всякаква друга форма обсебване на личността и най-важното - когато героите и зрителите имат нужда да изразят своя гняв, те стават много лесна жертва на този гняв и се превръщат във висок рейтинг и печалба", споделя режисьорът Андрей Аврамов. 

Замислен като фарс преди повече от 40 години, днес ''Телевизионна мрежа'' се е превърнал в документална реалност. Един от отговорите, които екипът в Сатирата търси, е дали аналогов човек може да оцелее в дигиталния век. 

В каква реалност живеем днес и изгубили ли сме душевността си - ще разкажат Малин Кръстев, Калин Сърменов, Стефания Кочева, Явор Борисов, Силвия Лулчева и други. 

Вижте още в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК