Секс скандал в "Биг Брадър" разтърси Испания

Големи рекламодатели се изтеглят от шоуто

09.12.2019 | 20:35 Редактор: Кристина Крумова

Скандал в Испания заради риалити шоуто "Биг Брадър". Причината – сексуално посегателство над участничка във формата от друг участник и последвала вълна от гневни реакции. Заради случилото се много големи компании изтеглиха рекламите си от "Биг Брадър".

Инцидетът се случва по време на излъчването на риалито шоуто през 2017 година. Една от участничките Карлота Прадо е малтретирана от друг съквартирант в къщата на "Биг Брадър" след купон предишната вечер. 

Момичето е извикано в изповедалнята. Там тя вижда кадрите от кошмарната нощ и избухва в плач. Дори моли "Биг Брадът" да спре записа и иска успокоително. Всичко от случилото се остава само в изповедалнята и не му се дава гласност. Две години по-късно обаче кадрите излизат на бял свят като част от разследване на испански сайт. И така скандалът избухва. 

Насилникът отхвърля обвиненията. Според психолози инцидентът хвърля светлина върху един сериозен проблем на риалити форматите - фактът, че всяка продуцентска компания сама определя какви социални и етични норми да следва. 

Причината - фактът, че момичето е извикана в изповедалнята пред камерите. След това Карлота е изкарана от шоуто, за да получи психологическа подкрепа, а Лопес е отстранен. Критици поискаха отмяната на "Биг Брадър" и попитаха дали риалити телевизията - индустрия, която винаги се е движела по ръба на скандала, сега е паднала чак толкова ниско. А много големи компании изтеглиха поръчаните реклами в шоуто.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК