Фамилията на Ескобар атакува пазара на смартфони

Дали рекламата ще продава зависи от това кого таргетира, коментират експерти

06.12.2019 | 14:03 Редактор: Юлия Христова
Фамилията на Ескобар атакува пазара на смартфони

Фамилията на убития колумбийски наркобос Пабло Ескобар навлиза на пазара на смартфони с провокативна реклама, в която оскъдно облечени жени демонстрират възможностите на устройството. Темата коментираха Ангел Искрев, творчески директор и партньор в рекламна агенция proof. и член на УС на IAB България, и Петър Владимиров, основател на PVDigital, в предаването "Бизнес старт“ по bloombergtv.bg.

Искрев и Владимиров се обединиха около мнението, че все още не е съвсем ясно дали зад рекламата се крие реален продукт и дали всъщност смартфоните наистина ще се продават.

По отношение на скандалната реклама Искрев отбеляза, че тя не би била допусната за излъчване в много страни.

"Дали рекламата ще продава зависи от това кого таргетира... Все още има бизнеси, използващи мотото, че сексът продава, но развитите пазари се движат към нещо съвсем различно".

"В последните години все по-истинските и интелигентни реклами успяват“, добави Владимиров.

Гостите отбелязаха, че модерните реклами трябва да дават добавена стойност на потребителите и решения, а брандовете трябва да внимават със съобщенията, които изпращат към публиката. 

"Брандовете трябва да имат предназначение за обществото. Те трябва да правят нещо за него, да променят средата, в която живеем“.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК