Уволниха директорa на McDonald's - имал връзка със служител

Истърбрук опита си да привлече клиенти от новото поколение

04.11.2019 | 14:35 Редактор: Юлия Христова
Уволниха директорa на McDonald's - имал връзка със служител

McDonald’s уволни главния си изпълнителен директор Стив Истърбрук. Причината е, че имал връзка със служител на компанията, пише Bloomberg.

Бордът на директорите на веригата за бързо хранене в петък е гласувал за отстраняването на 52-годишния Истърбрук, след като е разследвал връзката му, която нарушава политиките на компанията, сочи съобщение, изпратено до медиите в неделя. 

Политиките на McDonald’s не позволяват на главните изпълнителни директори да имат връзки с никого в компанията. Крис Кемпчински, който ръководи операциите на фирмата в САЩ, е издигнат на постовете президент и главен изпълнителен директор в момента.

“Това беше грешка”, заяви в имейл до служителите Истърбрук по повод действията си. “Като се имат предвид ценностите на компанията, съм съгласен с борда, че за мен е време да се оттегля”.

Истърбрук беше непреклонен в опитите си да привлече клиенти от новото поколение, които предпочитат да поръчват през мобилни приложения, да плащат онлайн, а храната им да бъде доставяна до дома или офиса им. 

За да адресира спешността на тази задача, той обвърза бонусите на директорите със скоростта на пускането на услугата за доставки и работи с доставчици като UberEats.

Стратегиите му се отплащат. Продажбите в търговските обекти, отворени от поне година, се възстановиха с предлагането на целодневна закуска.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК