Знатната сватба на наследниците на Наполеон и крал Карл I

Младоженците носят в себе си частица от историята на Франция и Австрия

24.10.2019 | 22:37 Редактор: Юлия Христова
Знатната сватба на наследниците на Наполеон и крал Карл I

Още една кралска сватба се състоя миналата седмица. Този път обаче в Европа. В Париж принц Джийн-Кристоф Наполеон Бонапарт се венча за графиня Олимпия фон унд зу Арко-Цинеберг. Ако ви е трудно да запомните имената им, то ще ви кажем само, че това не са обикновени хора.

Двамата младоженци носят в себе си частица от историята на Франция и Австрия. Принц Джийн-Кристоф, например, е наследник на Наполеон Бонапарт I, а съпругата му – наследница на последния император на Австрия. Церемонията бележи съюза между Императорската къща на Франция и Австрийската къща на Хабсбург.

Подобно събитие се случва през 1810 година, когато Наполеон Бонапарт I се жени за ерцхерцогиня Мария-Луиз от Австрия. Разбира се, тук няма никакви политически замисли, а само и единствено любов между двама души. 

Историята е важно нещо, но това, което ни впечатли беше роклята на булката. Графиня Олимпия беше облечена с дизайн на Оскар де ла Рента, която беше осеяна сякаш с листа от папрат. В добавка към визията си, булката носеше и скъпоценна тиара. Завършекът беше дългият воал, който придаде на роклята още по-прекрасен вид.

Младоженецът, от своя страна, не заложи на традиционния смокинг. Вместо това, за своя най-важен ден, Бонапарт избра да е с панталон и дълго сако. Както повелява за една кралска сватба, не липсваха и други височайши особи, пише tialoto.bg.

Сред гостите бяха принцеса Беатрис и годеникът ѝ Едуардо Мапели Моци, принцът и принцесата на Люксембург, както и първата братовчедка на булката – принцеса Мария-Лаура от Белгия. Всички те бяха облечени чудесно, но никой не успя да засенчи графиня Олимпия и нейната прекрасна рокля.

Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК