"Жокера“ с рекорд за октомврийска премиера в Северна Америка

Филмът събра над 93 млн. долара от продажбата на билети

07.10.2019 | 22:34 Редактор: Юлия Христова

"Жокера“ – новият филм на Warner Bros. за злодея на DC Comics, постави рекорд за кинопремиера през октомври, въпреки огромния брой критики за насилие в продукцията, пише Bloomberg.

Лентата, в която Хоакин Финикс играе прочутия враг на Батман, събра 93,5 млн. долара от продажбата на билети в кината в Северна Америка през този уикенд, посочва Comscore. Сумата надмина тази от 80,3 млн. долара, която генерира продукцията на Sony Pictures „Венъм“ миналия октомври. Анализаторите очакваха "Жокера“ да събере между 85 и 90 млн. долара, а прогнозата на студиото беше за 80 млн. долара.

Във филма режисьорът Тод Филипс изгражда героя на DC Comics, проследявайки еволюцията му от самотен мъж, който живее с майка си и работи като клоун, до жесток злодей.

Warner Bros. похарчи около 55 млн. долара за създаването на "Жокера“, или около една четвърт от обичайния бюджет за филм със супергерои, което означава, че лентата ще генерира печалба, дори ида не успее да достигне такива продажби на билетите като продукция за супергерой.

Въпреки това филмът на Филипс предизвика опасения, че може да доведе до насилие. Семействата на жертви от масовата стрелба в кино в Аурора, Колорадо, през 2012 г., писаха на студиото, за да изразят притесненията си. Тогава мъж откри огън по време на прожекцията на "Черният рицар: Възраждане“ – филм на Warner Bros. за Батман.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК