На актьор от Game of Thrones му писна да умира, отказва роли, в които го убиват

Шон Бийн е срещал смъртта си общо 21 пъти на екрана

26.09.2019 | 23:25 Редактор: Василена Василева
На актьор от Game of Thrones му писна да умира, отказва роли, в които го убиват

Актьорът Шон Бийн обяви, че повече няма да приема роли, в които умира.

На публиката той е познат с ролята си в "Игра на тронове" като Едард Старк и от "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена", където играе Боромир. И в двете ленти обаче героите му умират трагично. В „Тронове“-те той бива обезглавен, а като Боромир умира прострелян от три стрели.

Оказва се, че героите, в които се превъплащава актьорът, често завършват със злощастна съдба. Общо 21 пъти холивудската звезда е срещала смъртта си на екрана.

След 35-годишна актьорска кариера обаче безкрайна нишка от екранна смърт започнала да дразни Бийн. Актьорът официално обяви, че повече няма да приема роли, в които героите му умират.

Предсказуемата съдба на героите на Шон Бийн печели на актьора прозвището "ходещ спойлер" (от англ. spoiler – когато някой ти разкаже какво ще се случи напред във филм, сериал или книга).

60-годишният актьор сподели пред The Sun, че е отказвал роли, защото за публиката е очевидно, че героят му ще умре. "Играл съм много негативни герои. Всичките бяха страхотни, но винаги умирах накрая", казва той.

Той коментира ролята си в "Игра на тронове". Актьорът бил предупреден, че героят му ще бъде убит, но към края на сериала.

Снимка: Instagram

Още новини четете в Dnes.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК