Toyota планира производство на яхти и самолети

Длъжни сме да бъдем не само на земята, но и във водата и въздуха, обясни Акио Тойода

22.09.2019 | 19:40 Редактор: Ралица Братанова
Toyota планира производство на яхти и самолети

Компанията Toyota ще направи реактивен самолет от бизнес-клас, който ще се появи на пазара под бранда Lexus. Това заяви пред изданието Cars Guide ръководителят на японския автомобилен производител Акио Тойода.

"Toyota ще се трансформира от автомобилна компания във фирма, произвеждаща различни видове транспорт. За да повишим ценностите на бранда Lexus, ние сме длъжни да бъдем не само на земята, но и във водата и въздуха", обясни Тойода.

Шефът направи това изявление при представянето на луксозна яхта, която също излиза под марката Lexus. Плавателният съд носи името LY 650, като премиерата му се състоя в Бока Ратон (щата Флорида). Разработката на яхтата е продължила около 2,5 години, като тя може да води до 15 човека на борда си, съобщава Automedia.bg.

Lexus LY 650 се задвижва от два 12,8-литрови дизелови двигатели Volvo Penta IPS, достъпни в 3 варианта на съвкупна мощност - 1050, 1200 и 1350 к.с. Най-мощната модификация развива скорост от 31,4 морски възли, което е еквивалент на 58,2 км/ч. Цената е 3,7 млн. долара.

Снимкa: Toyota

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК