Жена измисли рокля, с която да се скрие от камерите за скорост

Дрехата е с щампи, които представляват много автомобилни номера

24.08.2019 | 11:00 Редактор: Ивайло Николов
Жена измисли рокля, с която да се скрие от камерите за скорост

Американката Кейт Роуз се уморила от камерите за скорост по пътищата и реши да им обяви война. Тя обаче не разчита на помощта на сложни устройства или предмети, които скриват номера, а на професионалните си умения на дизайнер, разказва automedia.bg, позовавайки се на "The Guardian".

Роуз си ушила рокля с щампи, състоящи се от много автомобилни номера. Оказва се, че камерите се объркват, тъй като в тяхното полезрение, освен номера на превозното средство, попада и самата рокля. Така системата не може да разпознае коя регистрационна табела е реалната.

Нещо повече - всички несъществуващи номера влизат в системата, след като бъдат снимани. Тъй като те не са реални, компютърът няма как да открие на кого принадлежат. Така той се пълни с ненужна информация, която на теория води до забавяне на работата на системата и дори до нейното блокиране.

Жената тествала своето изобретение и след като се уверила, че то работи, пусна в интернет цяла гама от рокли по името "Adversarial Fashion".

На снимката Роуз позира с рокля, на която камерата е открила регистрационен номер "PPRDRTED". В системата той е определен като принадлежащ на "син мотоциклет, собственост на човек с името "PEOPL California".

Снимка: Reuters

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК