Автомобилите на Tesla поскъпват значително

Скокът ще дойде с въвеждането на пълен автопилот

08.07.2019 | 22:55 Редактор: Ралица Братанова
Автомобилите на Tesla поскъпват значително

Ако изобщо някога сте планирали да си купите Tesla, моментът е сега, защото съвсем скоро моделите на компанията ще поскъпнат драстично. Потвърди го лично шефът Илон Мъск чрез любимия си метод на комуникация - Twitter. Скокът ще дойде с въвеждането на пълен автопилот в автомобилите, пише Automedia

"За да бъда ясен, и в бъдеще потребителите ще могат да си купят Tesla, но цената ще се покачи значително, защото една напълно автономна кола, която може да функционира като роботакси, ще бъде няколко пъти по-ценна от неавтономната кола", писа Мъск.

Мъск е едва вторият водещ мениджър в автомобилната индустрия, който признава, че автономното управление ще е много скъпа опция. През пролетта в разговор с Automedia.bg Клаус Фрьолих, шефът по развойната дейност на BMW, потвърди същото. "Най-важната задача сега е да намалим цената, защото първото поколение на ниво 3, което скоро ще предложим, ще е може би най-скъпата опция, която можеш да избереш", призна Фрьолих.

Колкото до Tesla, Мъск отдавна твърди, че автомобилите му са напълно подготвени за изцяло автономно управление - поне като хардуер. Остава само да се доразработи софтуерът и да се изчистят законовите препятствия. Когато това стане, моделите на Tesla ще могат да се управляват съвсем сами. Компанията планира да пусне и собствена услуга за споделено пътуване, която да се конкурира с Uber.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК