Да кръстиш детето си на любимия автомобил: 109 родители нарекли новородените си Tesla

Популярността на името обаче е намаляла доста през 2018 г. за сметка на всевъзможни имена от сериала Game of Thrones

26.05.2019 | 17:03 Редактор: Василена Василева
Да кръстиш детето си на любимия автомобил: 109 родители нарекли новородените си Tesla

През миналата година 109 родители в САЩ са нарекли новородените си деца Tesla - дали на прочутия изобретател от сръбски произход, или на електромобилите на Илон Мъск, не се знае със сигурност. Всъщност името дори бележи спад в популярността си, защото през 2017 то е било дадено на цели 143 бебета. Над три четвърти от малките Тесла са момиченца, но има и момченца.

Популярността на името Tesla всъщност е намаляла доста през 2018 спрямо 2017, за сметка на всевъзможни имена от сериала Game of Thrones.

Да кръстиш детето си на любимия автомобил явно не е рядко явление в Америка, защото в регистъра има 40 Лексъс, 419 Форд, 19 Ауди и цели 3393 Бентли. Популярни са също Чеви (от Chevrolet, 176 бебета) и Мерседес (236, но трябва да се отбележи, че в испаноезичния свят това си е популярно име още отпреди появата на едноименната автомобилна марка, която всъщност е кръстена на Мерседес Йелинек, дъщерята на единия от тогавашните шефове на DMG Емил Йелинек).

В България тази автомобилна мода явно не е достигнала до кръщавките. Пълният регистър на съществуващи български мъжки имена включва наистина оригинални решения като Потник, Петиконгрес или Желгъзко, но няма нито един Порше или Фиат. Единствено Ferrari е успяло да се промъкне, модифицирано до Ферарио (трима души се казват така, включително бившият треньор на "Литекс" и ЦСКА Ферарио Спасов). При дамите доста популярно е Лада, което обаче освен съветската марка автомобили е и името на славянска богиня.

Снимка: Pixabay

Oще подобни новини четете в Automedia.bg