Броят на загиналите след атаките в Шри Ланка достигна 290 души

Полицията задържа 24 души, заподозрени в съучастие с бомбаджиите

22.04.2019 | 11:06 Редактор: Бойко Димитров
Броят на загиналите след атаките в Шри Ланка достигна 290 души

Броят на жертвите на кървавите атаки в Шри Ланка достигна 290 души. Ранените са над 500. Сред жертвите са и много чужденци.

Полицията съобщи, че през последното денонощие са задържани 24 души, заподозрени в съучастие с нападателите. Все още обаче никой не е поел отговорност за взривовете – най-кървавият акт на насилие в страната след края на гражданската война преди десетилетие. Полицейският час ще бъде вдигнат тази сутрин.

Вечерният час, наложен от правителството на Шри Ланка обаче, ще остане в сила до второ нареждане. Социалните мрежи в страната все още са блокирани, за да се спре разпространението на фалшиви новини и да не се всява паника. 

Шри Ланка е имала информация за готвените атаки, която й е била дадена от разузнаването на приятелска страна. Премиерът призна, че не е знаел за предупреждението и заяви, че тепърва ще се изяснява защо то не е стигнало до него и кой е отговорен за пропуска. 

Междувременно стана ясно, че е обезвредена бомба край летището в столицата. Взривното устройство е било обезвредено след обаждане от граждани за забелязан подозрителен пакет на пътя, близо до аерогарата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК