Британски журналист за сагата "Brexit": Голяма част от депутатите са против

Патрик Стодарт коментира, че Камерън не е очаквал въобще да се състои референдум

15.04.2019 | 19:50 Редактор: Ивайло Николов
Британски журналист за сагата

Вече близо три години, разводът между Лондон и Брюксел и политически хаос на Острова е водеща тема.

В последната пленарна сесия на Европейския парламент, въпросът ще бъде обсъден отново. Как се стигна дотук и вижда ли се изход от кризата? 

Патрик Стодарт е британски политически журналист с дългогодишен опит. Работил е като репортер в “London Evening Standard”, а после и като редактор в престижното издание “Sunday Times”. Водил е и редица предавания в телевизиите ITV и Channel 4. Според него, управляващата Консервативна партия винаги е била скептична към Европа.

"Дейвид Камерън изобщо не очакваше референдума да се състои. Той смяташе, че ще успее да състави коалиция с либералните демократи, които са категорично против излизане от Европейския съюз, и те ще наложат вето на подобни опити", каза той пред камерата на Bulgaria ON AIR

Всичко, обаче, се променя, когато либералните демократи губят позициите си на изборите през 2015-та. А Камерън се оказва принуден да организира референдум.

И така поставя началото на сагата "Brexit" - политически кошмар, продължаващ и до днес. Патрик признава, че е гласувал за оставане в Европейския съюз. 

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК