fallback

Южна Европа страда от лошото време, потоп в Крит взе жертва

Бурята отнесе 111-годишен мост, властите предупреждават жителите и гостите да бъдат бдителни

26.02.2019 | 16:36 Автор: Иван Берберов

Цяла Южна Европа е засегната от лошо време. Потоп на гръцкия остров Крит. Резултатът е една жертва и сериозни разрушения по пътната инфраструктураната на острова.

Заради лошото време гръцкото правителство обяви извънредно положение в префектура Ханя на Крит, както и в още пет префектури в Северна Гърция. 

Отнесен е и 111-годишен исторически мост. Властите издадоха предупреждение за опасно време и призоваха жителите да бъдат бдителни.

Лошото време създава сериозни проблеми и в Централна Италия. Бурните ветрове са причинили щети на десетки къщи. Редица автомобили бяха премазани от паднали дървета. В Република Малта пък заваля дъж от риби.

Стотици морски обитатели бяха изхвърлени на брега от ураганните ветрове. Мнозина успяха да се възползват от този дар на лошото време и "наловиха“ и си устроиха риболов на крайбрежието

На брега на река Ниагара в Канада беше наблюдавано необичайно природно явление. През уикенда силните ветрове със скорост създадоха ледено цунами. 

Огромно количество ледени късове бяха изтласкани на брега край един от основните пътища в Националния парк, което наложи затварянето му за няколко часа.

Лошото време засегна голяма част от Отава като остави близо 30 хиляди домакинства без ток.

Харесайте ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Репортажи
fallback