Свлачище на крайбрежната алея в Равда застрашава жители и туристи

То се е активизирало след последния голям дъжд в курорта

13.12.2018 | 10:43 Редактор: Ралица Братанова
Свлачище на крайбрежната алея в Равда застрашава жители и туристи

Свлачище на крайбрежната алея на курортно селище Равда се е активизирало при последния голям дъжд. Земната маса се е свлякла почти на плажната ивица.

Според местните основната причина е, че ул. "Зорница" е с наклон към морето и дъждовната вода се събира на крайбрежния скат. Експерти на Община Несебър вече са изследвали терена, а от Геозащита ще направят проект за аварийно укрепване на брега.

Това е станало преди 2 седмици. Свлачището е твърде обезкпокоително, защото в близост до него има голям хотел, както и много заведения.

"Сигнализирахме Общината, която реагира моментално. Сигнализирахме и областна управа, която ме препрати към 112. Геозащита също знаят, не само от нас за този случай, но и преди една-две години концесионирът също е сигнализирал за евентуално пропадане на брега. Държавно се бави процедурата, за да може общината да поеме контрол над процеса на работа", обясни в "България сутрин" зам.-председателят на Клуб на хотелиера Цветан Стойков.

Пред Bulgaria ON AIR гражданите коментираха, че основните им притеснения са за хората, които се разхождат в района и се надяват, че хотелите и другите сгради отстрани са изградени, както трябва.

От Община Несебър уверяват, че проблемът ще бъде решен в най-скоро време и свлачището ще бъде укрепено.