Тъжен финал: Велка от Годеч не успя да се пребори с болестта

Майката на 5 деца замина за животоспасяваща операция в Германия, но медиците казали, че е късно да пребори онкологичното заболяване

19.01.2018 | 08:25 Редактор: Ивайло Николов
Тъжен финал: Велка от Годеч не успя да се пребори с болестта

Велка Велкова от Годеч, за която сме ви разказвали през миналата година, за съжаление не успя да се пребори с тежко онкологично заболяване и почина.

Майката на 5 деца успя да замине за животоспасяваща операция в Германия преди няколко месеца, но медиците там са казали тежката новина на нея и близките ѝ, че няма надежда и че е късно. 

"Когато Велка беше транспортирана беше прекалено късно. Лекарите от там ни посъветваха да я приберем при семейството ѝ и да не я мъчим", сподели Яна Данаилова, маркетинг специалист и приятел на Велка и нейното семейство, пред Bulgaria ON AIR. Тази сутрин тя занесе на децата на Велкова в Годеч много подаръци, събрани от добри хора.

Веднага след смъртта на Велка Велкова в края на ноември, групата във facebook, която се занимаваше със събирането на средства за лечението ѝ преустанови дейността си и започна да набира пари за нейните деца.

Красимир Иванов, мъжът на Велка, с когото обаче нямат брак, обяви в ефира на "България сутрин", че в момента той няма достъп до средствата събрани за лечението ѝ. Сега бащата отглежда сам 5-те деца.

"Тези пари са в сметката на Велка и децата ще ги използват, когато навършат 18 години", обясни Иванов пред Bulgaria ON AIR

Той сподели още, че въпреки казаното от лекарите, че няма надежда, той и Велка са продължили да се борят с болестта.