fallback

Русенската прокуратура се зае с опасно кръстовище на пътя Русе-Варна

Мястото е с висока концентрация на катастрофи и интензивен трафик

11.02.2019 | 18:49 Автор: Ралица Братанова

Прокуратурата в Русе се зае с опасно кръстовище на пътя Русе-Варна. Мястото е с висока концентрация на катастрофи и интензивен трафик, особено през лятото, защото се ползва от румънците, пътуващи към морските ни курорти.

Проблемът обедини по безпрецедентен начин всички институции, които имат отношение към пътната безопасност в региона.

Тодор Тодоров минава всеки ден по няколко пъти през кръстовището, тъй като работи в близост до него. Редовно става свидетел на пътни инциденти. 

"Опасно е кръстовището, трябва да се вземат наистина мерки, защото всеки месец една-две катастрофи стават задължително тук. Особено, когато има мъгла, е абсолютно рисково да се пътува", сподели пред Bulgaria ON AIR той.

Участъкът е натоварен, тъй като пътят Русе-Варна се пресича с направленията за Кубрат и за един от големите хипермаркети. За да се сложи край на тежките инциденти, от прокуратурата събраха на място всички институции. 

Кардиналното решение е да се направи кръгово кръстовище – каквото искат и шофьорите. Докато институциите търсят варианти за финансирането му, на първо време ще се постави т.нар. шумна маркировка, която да ограничи скоростта.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

fallback
Още от Репортажи
fallback