Тежка остава ситуацията в Смолянска област

В сила е частичното бедствено положение

29.01.2019 | 18:52 Редактор: Велислав Филипов
Тежка остава ситуацията в Смолянска област

Остава тежка ситуацията в Смолянска област. В сила е частичното бедствено положение. Блокирано и без ток шести ден е село Мугла. Проходът "Превала" също е затворен за движение. Военни и аварийни екипи се борят с огромните преспи и лавини.

Затруднен е трафикът и през прохода "Пампорово", там в регулирането на движението се включи и жандармерия.

Срутище блокира пътя Девин-Смолян в района на село Широка лъка. Падналите камъни затиснаха паркиран автомобил. Скалната маса събори и електрически стълб и прекъсна електрозахранването за половин час в селото. Следобед пътят бе разчистен и пуснат отново за движение.

Все още не е отворен и пътят за смолянското село Мугла и прохода "Превала". Продължиха опитите на екипи и военни да пробият пътя, който е затрупан от дървета и големи преспи. Екипи с високопроходима техника са успели да занесат храни и стоки от първа необходимост.

Затруднено е преминаването и през Пампорово. Обилен снеговалеж предизвика колони от автомобили, а цистерна препречи пътя.

В следващите часове отново се очаква активизирането на свлачища в Смолянска област, заради продължаващите валежи от дъжд и сняг, остава и опасността от наводнения по теченията на реките в смолянско и благоевградско. За сряда за областта е обявен жълт код.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.