След среща с премиера: Майките на деца с увреждания - разделени

Част от тях благодариха на Борисов, но други обявиха това за предателство

24.01.2019 | 20:02 Редактор: Ралица Братанова
След среща с премиера: Майките на деца с увреждания - разделени

Среща при премиера Бойко Борисов раздели майките на деца с увреждания, които доскоро протестираха заедно под прозорците на властта. Част от майките благодариха на Борисов, но други обявиха това за предателство.

Протестиращите доскоро майки от инициативата "Системата ни убива“ изпратиха благодарствено писмо до Бойко Борисов. Заради реакцията му след последната им среща. 

"Има открити нарушения. В момента анализираме порочните практики, които са използвани, и на 4 февруари сме поканили нашите приятели и колеги, за да съобщим анализите и изводите от тези проверки", обясни Ананиев.

Аделина Банакиева от инициативата "Системата ни убива всички“ обаче определя срещата при премиера като ПР-акция. Според нея е странно, че се благодари на премиера, след като проверките за злоупотреби с ТЕЛК се правят от прокуратурата. Банакиева смята, че фалшивите ТЕЛК-ове не са най-големият проблем. 

"Ние няма да приятелствуваме с властта, която извършва геноцид! Диалог между "Системата ни убива“ и "Системата ни убива всички“ няма. Докато едните благодарят на премиера, другите обещават нови протести", категорична беше тя.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК