Отново строеж на морето: Изсича се боровата гора край къмпинг "Арапя“

На мястото на дърветата са поставени основите на масивни постройки

24.01.2019 | 17:55 Редактор: Ралица Братанова
Отново строеж на морето: Изсича се боровата гора край къмпинг

Изсича се боровата гора край къмпинг "Арапя“ до Царево. На мястото на дърветата са поставени основите на масивни постройки.

Строителството в една от най- красивите местности по южното Черноморие -"Дядо-Ильова бахча” е в разгара си. Изгражда се канално помпена станция, леят се основи. Строи се поредният ваканционен комплекс. 

Вилното селище се намира на самия бряг на морето, тук ще бъдат изградени 30 къщи. Стотиците изсечени дървета на терена се разчистват с багери

От общината в Царево са категорични, че имотът не попада в горски фонд. Разрешението за обекта е издадено на 15 август миналата година, но разрешението за частен строеж е още от 2007г. Възложител е бургаска фирма. Въпреки това е наложена глоба за липса на ограда и информационна табела какво се строи на скалите.

Според природозащитници е крайно време да има промени в законодателството. 

"Преди няколко години се заговори за един Национален парк "Черно море“ , който потъна така в небитието, но идеята беше точно всички тези зони, които са останали съхранени, незастроени да влязат в такава защитена територия", коментира пред Bulgaria ON AIR Владимир Димитров от Сдружение "Зелена Странджа“.

От екоинспекцията в Бургас съобщиха, че обектът не попада в защитена зона.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.