Измама в Гълъбово: Пенсионер се оказа с 3 кредита заради фалшив подпис

В схемата е участвала и жената на ужиления мъж

16.01.2019 | 18:37 Редактор: Тодор Петров
Измама в Гълъбово: Пенсионер се оказа с 3 кредита заради фалшив подпис

Пенсионер от Гълъбово стана жертва на измама с бързи кредити. Преди няколко месеца Петър Кирев разбира, че на негово име са изтеглени 3 заема от 3 различни фирми за бързи кредити. Всичките договори са от 2016 година, но не са подписани от него, независимо, че там са неговите лични данни. 

Заемите са за по 800, 600 и 500 лева, но с лихвите и наказателните такси сумите стават двойни. 70-годишният мъж вече е изплатил единия от заемите от пенсията си, но не знае какво ще се случи с останалите две задължения.

Пенсионерът разказва, че измамата тръгнала от жена му, с която живеели заедно. Той обвинява служители от фирми за бързи кредити от Гълъбово. Жената на Петър признава вината си и разказва, че сключила сделка с една от служителките във фирма за бързи кредити, която измислили цялата схема. 

Жената разказва, че е подписвала документи и за други кредити на трети лица. Колко обаче са ужилените – не е ясно. По информация на Bulgaria ON AIR служителката от фирмата за бързи кредити е напуснала страната и се е укрила в Гърция. 

Петър е уведомил полицията в Гълъбово за случая. От МВР проверяват сигнала.

Вижте повече във видеото.