Анди Мъри разтърси тениса: Слага край на кариерата си

Причината - тежки болки в хълбока, които продължават вече две години

11.01.2019 | 16:15 Редактор: Велислав Филипов
Анди Мъри разтърси тениса: Слага край на кариерата си

Тенисът може да загуби един от най-добрите си играчи. На емоционална пресконференция бившият лидер в световната ранглиста Анди Мъри обяви през сълзи, че Откритото първенство в Австралия може да бъде последното в кариерата му. 

Причината са тежки болки в хълбока, които продължават вече две години и заради които претърпя тежка операция. Британецът допълни, че се надява да успее да участва и да изиграе последния си мач на "Уимбълдън", но не знае дали ще успее. 

31-годишният Анди Мъри е трикратен победител в турнири от "Големия шлем", като в постиженията си е записал общо 45 победи в мачове в ATP. 

За това колко си голям често пъти свидетелстват не само спечелените купи и трофеи. Още по-показателно признание е уважението, което показват твоите опоненти на корта. След изявлението на Мъри, редица звезди от света на тениса реагираха мигновено:

Най-добрият български тенисист Григор Димитров написа: "Тенисът идва и си отива при всички нас, но приятелството остава завинаги.Това, което направи за спорта ще остане вечно. Надявам се да имаш силен и успешен край на кариерата си, приятелю".

Още по-емоционален беше Ник Кирьос: "Знам, че това не е начинът, по който искаш да се сбогуваш с тениса. Ти си един луд играч, много по-добър от мен. Искам да знаеш, че днес не е тъжен ден само за теб и щаба ти, днес е тъжен ден за целия спорт и за всички, върху които ти си оказал влияние."

Кевин Андерсън също не остава равнодушен: "Моите мисли са с теб, Анди Мъри, и наистина се надявам да продължим да те виждаме как се бориш на корта, за да можеш да се откажеш така, както си го решил. Оздравявай бързо… Тенисът е по-красив с играчи като теб."