Драконови мерки за сигурност при откриването на Пловдив - Европейска столица на културата

Трескаво се подготвят изложби в различни части на града

10.01.2019 | 21:39 Редактор: Велислав Филипов
Драконови мерки за сигурност при откриването на Пловдив - Европейска столица на културата

В Пловдив тече с пълна сила подготовката за европейска столица на културата. Жителите на града, които живеят в непосредствена близост до епицентъра на събитията, ще могат спокойно да наблюдават спектакъла от терасите си. Това увериха от полицията в града.

Жителите бяха притеснени от заповед на общината, с която се забранява стоенето на прозорците в близост до събитието.

30-метровата кула, която представлява сцена на 6 нива, вече се издига в сърцето на Пловдив. На нея в събота ще се качат 1500 участници. 

Трескаво се подготвят изложби в различни части на града. Единствената в света пътуваща колекция на оригинални фрагменти от Берлинската стена вече се настани на Главната улица. 

25-те оригинални бетонни блока са притежание на френски колекционер и са оценени на 1 200 000 лева. От МВР обясниха, че нямат данни за подготвяни евентуални терористични атаки, а на всички възлови кръстовища ще има мобилни екипи, които ще следят за безопасността на присъстващите.

От общината призовават всички, които ще да дойдат на мястото, да го направя поне час преди старта на събитието, което започва в 19 часа. 23 ще бъдат контролно-пропускателните пунктове, а полицаи ще проверяват всички, които искат да се включат.

В центъра на Пловдив няма да бъдат допускани автомобили след 12 часа на обяд в събота. Ще има три буферни паркинга, на които паркирането ще бъде безплатно.