Сръбските граничари спряха бус с подаръци от СО за деца в Босилеград

След кореспонденция между двамата премиери Бойко Борисов и Ана Бърнабич - недоразумението е изчистено

21.12.2018 | 18:33 Редактор: Иван Берберов
Сръбските граничари спряха бус с подаръци от СО за деца в Босилеград

Бус със 180 подаръка от Столичната община за коледно тържество за деца в Босилеград бе спрян от сръбските власти. След разговор между министър-председателите на  България и Сърбия - Бойко Борисов  и Ана Бърнабич, върнатите вчера пакети, днес стигнаха до децата в Босилеград. 

Коледните пакети са осигурени от Дирекция "Култура" към Столичната община и предназначени за подаръци за българските деца в Босилеград. 

Културно-информационният център в града изрази възмущението си от недопускането на подаръците от страна на сръбските власти, като нарече действията им "поредната гавра".

ВМРО настоя за реакция от Министерството на външните работи. Като причина за решението е била посочена липсата на необходимата документация за част от хранителните продукти.

Днес микробусът с подаръците отново потегли към границата. Двете страни са се разбрали да има по-добра координация, за да не се допускат подобни случаи в бъдеще. Днес следобед подаръците благополучно пристигнаха в Сърбия. 

Според посланика на Сърбия Владимир Чургус в случая не може да се говори за тенденциозно отношение от страна на сръбските власти, предаде Ива Григорова.