Какво трябва да знаем за сигурността ни в Wi-Fi мрежите?

Най-често хакерските атаки са насочени към финансови операции в онлайн банкиране или конфиденциална информация

16.12.2018 | 14:06 Редактор: Василия Пейчева

Все по-често използваме за достъп обществени или свободни Wi-Fi мрежи. Това пък крие огромни рискове. Екип на Bulgaria ON AIR направи опит, в който хакери получиха паролите за достъп до онлайн банкирането само за секунди. 

Вероника пътува често и не рядко и се налага да влиза в обществени или частни отворени Wi-Fi мрежи. Тя обаче е наясно с рисковете, което крие това. 

Експертите по киберпрестъпност предупреждават за риска, който крият безплатните Wi-Fi мрежи. Особено ако нямаме антивирусна програма на телефона си. 

Когато сме се свързали с безжична мрежа, но имаме съмнения, че някой ни наблюдава е важно да излезем от нея. Най-често хакерските атаки са насочени към финансови операции в онлайн банкиране, конфиденциална информация или достъп до вътрешни системи. 

Краденето на пароли и манипулирането на рутера са част от начините на престъпниците, за да влязат в една мрежа с нас. За да избегнем подобни хакерски атаки, трябва да не сваляме съмнителни приложения и задължително да използваме антивирусни програми.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК