Ремонтът на ул. "Иван Вазов" - зазимен, но паркирането ще е платено

Той трябваше да приключи до 31 декември тази година

29.11.2018 | 21:39 Редактор: Ралица Братанова
Ремонтът на ул.

Централната софийска улица “Иван Вазов” напомня следвоенна обстановка и дава асоциации за повърхността на Марс. Колите преминават трудно, но шофьорите вече са свикнали. Ремонта на улицата започна през лятото и трябваше да приключи на 31-ви декември. За това време трябваше да бъдат сменени стари водопроводни тръби, положени през 30 години на миналия век. 

Ремонтът обаче ще бъде зазимен, а паркирането на улицата ще е платено.

"Беше регистрирано забавяне от 2 седмици, което се дължеше на пропадане на топлофикационна камера на кръстовището на ул. „Иван Вазов“ и ул. „Цар Шишман“ и асфалтирането на бул. „Васил Левски“", коментираха от Софийска вода.

Те обясниха още, че причина за забавянето на ремонта е факта, че имали разрешително до 28 ноември за Временна организация на движението на улица "Иван Вазов", която им позволява да извършват своите строителни ремонти дейности и понеже ново не са издали от Столичната община, не могат да продължат своята работа. 

От дружеството посочват, че имат готовност да продължат с реконструкцията на до ул. "Г. С. Раковски", ако общината одобри временната организация на движение. 

Синята зона на централната улица влиза в сила още следващата седмица, когато се очаква, да бъде положена и настилка. 

"Временната наситилка ще бъде изпълнена от т.нар."биндер", който е един от по-неравните пластове асфалт, които се полагат в пътното строителство. Макар и временна, ще изпълнява своята транспортна функция и върху нея ще може да се паркира, както и по всички останали улици", обясни зам.-кметът на столицата Евгени Крусев.