Предложение: Шофьорите да не минават технически преглед при неплатени пътни такси

То е внесено от депутата от ГЕРБ Станислав Иванов

16.11.2018 | 20:00 Редактор: Василена Василева
Предложение: Шофьорите да не минават технически преглед при неплатени пътни такси

Шофьорите да не минават задължителен технически преглед при неплатени пътни такси и задължения към държавата. Предложението е внесено от депутата от ГЕРБ Станислав Иванов, а то трябва да влезе в сила след въвеждането на ТОЛ таксата и електронната винетка.

От догодина лепящите се винетки ще останат в историята, но за да се случи това се предлагат крути мерки за шофьорите, които не плащат задължителната такса. 

Според Йордан, който е шофьор с над 20 години стаж по българските пътища, има лесен отговор на въпроса защо има шофьори, които карат по републиканската пътна мрежа без винетки. 

"Много хора смятат, че плащането на винетката на отразява състоянието на пътищата. Ако парите от винетките се влагат там, където трябва да се влагат, в пътната инфраструктура, всички ще си плащат", казва той. 

За пунктовете за годишни прегледи това е поредното задължение, което няма отношение към техническата пригодност на автомобила. 

Предстои предложенията на Станислав Иванов да бъдат разгледани от неговите колеги в транспортна комисия и пленарната зала.