Рафаел Надал с лопата в ръка - помага на пострадалите от наводненията в Майорка

Най-малко 10 души загубиха живота си, а 5-годишно дете остава в неизвестност

11.10.2018 | 19:55 Редактор: Велислав Филипов
Рафаел Надал с лопата в ръка - помага на пострадалите от наводненията в Майорка

Обстановката в Испания след наводненията в Майорка остава тежка – най-малко 10 души загубиха живота си, а 5-годишно дете остава в неизвестност. Засегнатите са хиляди, но общността остава по-сплотена от всякога. На помощ се притекоха мнозина доброволци, а един от тях е испанската тенис звезда Рафаел Надал.

Разрушени къщи, улици, превърнали се в реки, смачкани автомобили – така изглежда Майорка днес, след като проливни дъждове предизвикаха тежки наводнения в региона. Стихията взе жертви и унищожи домовете и покъщнината на хората. 

Въпреки опустошителното бедствие, жителите на Майорка остават сплотени. Освен усилията на спасителните служби, мнозина доброволци се включиха в почистването на щетите от наводнението. Ръка подаде и тенис звездата Рафаел Надал. 

Освен че отвори вратите на своите спортни бази, световният номер 1 в мъжкия тенис обу гумени ботуши, хвана лопатата и се включи в почистването, рамо до рамо с останалите доброволци. Включи се и неговият треньорски щаб. Въпреки че отказа да застане пред обективите на журналистите, негови снимки от опустошения район се появиха в интернет. Освен адмирациите на целия свят, Надал беше поздравен и от колегата си Новак Джокович.

През 2014 година Джокович също показа голямото си сърце. След като родната му Сърбия беше покосена от тежки наводнения, тенисистът дари всичките спечелени от наградния фонд на "Мастърс“ турнира в Рим 550 хиляди евро на пострадалите от природната стихия.