"Флорънс" удари с всичка сила САЩ! Китай се възстановява от "Мангхут"

1500 пътища са затворени в Северна Каролина

18.09.2018 | 19:04 Редактор: Велислав Филипов

31 са вече жертвите на урагана "Флорънс", който връхлетя Южна и Северна Каролина. Въпреки че стихията отслабна до тропическа буря, властите предупреждават за опасност от свлачища и нови тежки наводнения. 

Според властите в САЩ най-лошото тепърва предстои. Според метеоролозите бурята се движи бавно и продължават да валят проливни дъждове. Очаква се редица реки да прелеят и да доведат до големи наводнения. 

Цели градове са под вода. 1500 пътища са затворени в Северна Каролина. Спасителни екипи оказват помощ на хванатите във водния капан хора. Сред спасителите са и група ветерани от войните в Ирак и Афганистан.

Междувременно Хонконг и Китай бавно се възстановяват след "Краля на бурите“ – тайфунът "Мангхут", който удари с ветрове от 200 километра в час.

В Хонконг тече мащабна акция по разчистване на отломките след преминаването на "Мангхут", който връхлетя с ветрове със скорост до 200 километра в час. Десетки съборени дървета, блокирани пътища, изпотрошени прозорци на небостъргачи са последствията от супер тайфуна. Жителите обаче поеха глътка въздух, след като общественият транспорт възобнови дейност.

Във Филипините пък спасители продължават да вадят тела на затрупани от свлачища хора. Тайфунът "Мангхут" е един от десетте най-мощни връхлитал региона.