Акция по заведения, офиси и частни адреси: Кой стои зад тях?

Георги и Евлоги Станоеви или Малката и Голямата Бирма

14.09.2018 | 18:48 Редактор: Ивайло Николов
Акция по заведения, офиси и частни адреси: Кой стои зад тях?

Специализираната прокуратура започна акция тази сутрин. Издирват се шефовете на престъпна група за пране на пари и производство на нелегални цигари. Бяха претърсени офисите на две столични заведения - ресторант "Везувий"  и сръбския ресторант "BEST", бившия "Кошарите".

Голямата Бирма – Евлоги Станоев-Бирмата, който стои зад фирмите, ударени при акцията на спецпрокуратурата, е крупен бизнесмен от Перник. Семейството му от години е сред най-заможните в града и е свързвано с някогашната силова групировка "ВИС". Голямата Бирма дълго време е спонсор и собственик на футболния клуб "Миньор Перник". 

Малкта Бирма – Георги Станоев е известен освен с връзката си с Преслава, но и с друга чалга дива – Алисия. Заради връзката си с Преслава името му не веднъж влиза в криминалбните хроники заради сбивания от ревност.

Майка му – Лидия Станоева - Скалата пък се твърди че е сериознен играч на пазра с дрехи- фалшификати на най-скъпите модни марки в света. Ментета идвали у нас от Китай през Гърция, а запознати пресмятат че чистата печалба от тях на година може да достигне един милион лева. 

Вижте още във видеото!