ГЕРБ и БСП спорят: Колко е давал Бенчо Бенчев за левицата?

Опозицията твърди, че се финансират само с добра държавна субсидия

07.08.2018 | 19:56 Редактор: Ивайло Николов
ГЕРБ и БСП спорят: Колко е давал Бенчо Бенчев за левицата?

Нови искри между управляващи и опозиция заради акцията срещу Митьо Очите и участието на заместник-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев.

Управляващите заподозряха, че БСП финансира предизборните си кампании с пари като тези на заместник-председателя на Общинския съвет на Бургас –Бенчо Бенчев.

Червените контрираха с твърдения, че от сега ГЕРБ се опитва да купува депутати за сигурност в парламента и отделя над 300 милиона лева от държавния бюджет за конкретни общини, за да си осигурят гласове на предстоящите избори за местна власт.

От ГЕРБ поискаха органите на реда да проверят – колко точно пари е дал Бенчо Бенчев за кампании на БСП. Дали 50 хиляди, както твърдят червени активисти в Бургас, или по 70 лева на месец членски внос,както твърди ръководството на "Позитано" 20. 

Бенчо Бенчев влязъл в общината в Бургас като номинация на Съюза на пенсионерите. Самият Бенчев е категоричен, че не веднъж е помагал на червените в града. 

От централата на БСП пък обясниха, че правителството дава милиони на общини на ГЕРБ и ДПС, за да си гарантират гласове на изборите. Правели и опит да купят парламентарна подкрепа от червени депутати. 

Премиерът Бойко Борисов беше по-умерен и обясни,че на всяка партия можело да се случи активисти по места да създадат проблем. 

Вижте още във видеото!