Огнен Армагедон и в Швеция - властите бомбардират огнищата

В САЩ пък, сушата и жегите предизвикаха поредица от пожари

26.07.2018 | 21:22 Редактор: Лазарина Колчагова
Огнен Армагедон и в Швеция - властите бомбардират огнищата

Огнен Армагедон и в Швеция. Властите прибегнаха до нестандартен метод за борба със стихията - бомбардират огнищата с 220 килограмови бомби. 

А в Съединените щати сушата и жегите предизвикаха поредица от пожари. Огнеборците се опитват да потушат над 60 огнища, но по традиционния начин.

В Швеция, борбата с горските пожари продължава вече втора седмица. В опит да потушат огъня, военновъздушните сили на страната прибягват до по нетрадиционен метод – да бомбардират районите, обхванати от пожарите. 

Необичайните за района жеги и суша принудиха хиляди да напуснат домовете си. В борбата с огнената стихия в Швеция на помощ се притекоха и редица държави, сред които Франция, Белгия, Италия и Полша. 

Огнен ад и от другата страна на океана. Продължава погасяването на горски пожари в Съединените щати, които унищожиха близо 4900 квадратни километра площ. 
Сред най-тежко пострадалите райони са Калифорния, Тексас и Уисконсин, като противопожарните служби съобщиха за над 60 огнища. 

В опасност се намираха Солт Лейк Сити и националния парк Йосемити, но огнената стихия около тях беше овладяна. 

Властите съобщиха, че един човек е задържан в калифорнийския град Хемет по подозрения, че умишлено е запалил унищожителния пожар в Кранстън, на 15 километра от Палм Спрингс. 

Над 700 пожарникари се борят със стихията, която към момента е овладяна едва на пет процента.

Гледайте видеото.